The mosque that wasn’t

Main Interior View Out_680

Everyone knows that competitions are a bittersweet thing, at best. This one was a heartbreaker—an open two-stager for a new mosque in Punggol, in Singapore. Our team (Lekker as design consultants, with Ong Ker Shing Architecture as architects) made it as far as the final round, but no dice. The sweet part, and the bitter also, was that we really loved the scheme. In fact, we think it was one of the best projects to have come out of our office, ever. It imagined a mosque that was totally open to the elements: in effect, a cluster of small towers covered by a roof. The interior volume was meant to evoke the elegantly loose public spaces in many cities of the Islamic world, a kind of urban intersection rather than a “room” as such. SEE THE COMPLETE DESIGN HERE.

89 Responses to “The mosque that wasn’t”

  1. showing the beautiful creation of the world Says:

    showing the beautiful creation of the world …

    [...]» Blog Archive » The mosque that wasn’t[...]…

  2. ricky Says:

    verge@harvie.presumed” rel=”nofollow”>.…

    thanks for information….

Leave a Reply