Art Fund Pavilion

backsidefinal2 wb

During certain competitions, there is a moment in which we realize that we should have done a box. This comes with a certain sick feeling, when we know we’ve gone “full retard,” architecturally-speaking. But as they say in Singapore, “what to do?” We just buckle down and complete. This was the case with the recent Art Fund Pavilion Competition. In this case, we had imagined the pavilion as an intersection between two building components: a simple plywood box, and a more elaborate exterior shell. This latter was something like a stone, its form described by lamina of cut plywood ribs. This was a kind of breeze-way–the interior enclosure included operable wall panels that could be opened such that wind could pass between the ribs of the shell. MORE IMAGES

One Response to “Art Fund Pavilion”

  1. Darryl Says:

    nippur@jones.folklike” rel=”nofollow”>.…

    thank you!…

Leave a Reply